contact button
login button
Terug naar het overzicht
Terug naar het overzicht

Wormer,

Oosteinde 50

€ 575.000 k.k.

Type woning
Woonhuis

Uw woontoekomst in het Oog van de Dageraad

Voor meer informatie


"Uw woontoekomst in het Oog van de Dageraad!"
- David Slop RM RT

Video

Onbekend film formaat.

Plattegrond(en)


Wormer
Oosteinde 50
€ 575.000 k.k.

Type woning
Woonhuis

Omschrijving
Uw woontoekomst in het Oog van de Dageraad

Dat wonen tot op heden geen prioriteit had in deze stolp aan het Oosteinde in Wormer mag duidelijk zijn. Vanaf 1878 werd hier geboerd en, gewoontegetrouw, de meeste ruimte gegund aan de dieren. Deze stonden op stal in de stolp, waarvan de authentieke elementen ook nog volop terug te vinden zijn. De grote darsdeuren wijzen op een vaarboerderij. Logisch, aan de achterzijde ontsluit het Zwet de polders, weilanden en akkers. De hooizolder werd bevoorraad via een tweeluik. Het originele vierkant meet zeseneenhalve meter. Al deze karakteristieken vormen samen de inspiratie voor een woonstek die zijn weerga niet kent. Want de gehele boerderij, meer dan 15 meter in zowel lengte als breedte, heeft een woonbestemming gekregen.

Massieve balken vormen het robuuste hart van deze woonstolp in wording: het vierkant. Zowel de begane grond als de verdieping ligt gecentreerd rond deze inspirerende constructie. Het stolpenbeleid vraagt om respect voor de oorspronkelijke uitstraling van de gevels van de boerderij maar dat beperkt hoegenaamd niet in de vrijheid van het bouwen van de eigen woondroom. Ongetwijfeld maakt het magnifieke uitzicht op het door natuurmonumenten beschermde weidevogelgebied hiervan actief deel uit. De langgerekte schuur achter de stolp is een uitkomst, de huidige eigenaar heeft de minder gelukkige restanten uit het verleden inmiddels vervangen. Hier geldt dat de nieuwe bewoners de vrijheid hebben de hooiberg en de schuur te herbestemmen. De bodem wordt nog voor de oplevering gesaneerd, de koper begint met een schone lei.
Het huidige woongedeelte beslaat maar een klein gedeelte van de boerderij, oogt sterk verouderd maar is nog prima functioneel. Tijdens een verbouwing is hier dus eventueel prima te wonen. De boerderij komt daarmee binnen het bereik van de handige creatieven, die de tijd willen nemen de woning zelf op te knappen en aan te passen aan hun wensen.

Huidige indeling:
Begane grond: woongedeelte aan de voorzijde van de woning: zij-entree, hal met meterkast en toegang tot het woon- en tot het boerderijgedeelte. Woonkeuken met houten vloer, authentiek stalraam en losse apparatuur. Heet water middels geiser. Toilet. Badkamer met wastafel en douche. Langgerekte woonkamer met vaste kasten en veel lichtinval. Achterliggende slaapkamer.
Eerste verdieping: bereikbaar via vlizotrap. Berging met raam, mogelijkheid tweede slaapkamer, inclusief vaste kasten. Opstelling CV-installatie.

Begane grond boerderijgedeelte: meerdere, tegenwoordig onbestemde, ruimten. Karakteristieke dubbele darsdeuren aan de achterzijde. Originele stalramen in zij- en achtergevel.
Eerste verdieping: hooizolder met dubbele inlaatdeuren en diverse dakramen. Vide in het vierkant van 6,5 meter.

Buitenruimte: ruim perceel van ca. 4000 m2 eigen grond. Aan de voorzijde (straatkant) royale, enigszins verwaarloosde, siertuin met fraaie bomen en heesters. Eigen oprit aan de zijkant. Achterzijde grenst aan natuurgebied voor weidevogels, met sloten en uitgestrekt vergezicht naar Het Zwet en de achterliggende polders. Schuur, met nieuw kunststof dak, en hooiberg.

Het Oosteinde in Wormer ligt aan het einde van de Dorpsstraat, vlak voor de overgang naar het pittoreske dorp Jisp. Uitgestrekte landerijen worden doorspekt met de vele waterpartijen waar dit gebied zo om bekend staat. Watersport is dan ook een gegeven in Wormerland, de jeugd groeit op met de avonturen van het buitenzijn. Kikkervisjes vangen, rietsigaren plukken, zwemmen in de zomer, kanoën, hengelen... rubberlaarzen aan en erop uit! Het dorpscentrum van Wormer ligt op een paar minuten fietsen, naast het overdekte winkelcentrum met verschillende supermarkten, zijn hier veel verswinkels, delicatessen en speciaalzaken gevestigd. Ook de basisschool en diverse sportverenigingen zijn uitstekend voorzien.
Forenzen kunnen vanaf dit stukje platteland behoorlijk snel in de stad zijn. Naast het uitstekend geregelde streekvervoer leidt de dijk direct naar het Rijkswegennet. Binnen een kwartier is de A7 richting Purmerend en Hoorn bereikt, tien minuten verder zuidwaarts leidt deze naar de Amsterdamse ring A10. Door het dorp is nog vlotter, zowel de A8 als de A9 ontsluiten ruim binnen het half uur de grote steden van de randstad.

Het Oosteinde oriënteert aan de voorzijde op de ochtendzon, die haar stralen ongehinderd richt op het Oog van de Dageraad.

Bijzonderheden:
- Pannengedekte, originele Westfriese stolp van ruim 15 meter breedte x lengte 15 meter
- Grenzend aan natuurgebied en vaarwater met directe toegang tot Het Zwet
- Huidige woonoppervlakte 63 m2, geschatte woonoppervlakte na verbouwing ± 500 m2!
- Perceelgrootte ca. 3000 m2 eigen grond, exact zoals zal blijken na kadastrale uitmeting
- Opstallen inclusief schuur (120 m2!) en hooiberg
- Authentieke boerderijdetails, vierkant van 6,5 m2 nog volledig intact
- Volledig aan te passen aan moderne wooneisen, met respect voor uitstraling buitenzijde
- Bij overdracht zal een kwalitatieve verplichting aan koper worden opgelegd dat de huidige vorm en karakter van de boerderij (historische uitstraling) behouden moet blijven.
- Aanvaarding in overleg

Kenmerken.
Woonhuis
woonboerderij
1878
3000
365
246
8
achtertuin, voortuin, tuin rondom
inpandig
vrijstaand hout
aan water, vrij uitzicht, open ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen

HVMS Zaanstad, Paltrokstraat 20, 1508 EK Zaandam
David Slop RM RT, Verkoop makelaar HVMS
T: 075 6510 610, M: 06 22236357, E:

Voor verkoop informatie mail David Slop RM RT
Website gebouwd door Intronet/Boas.pro
Privacy - Disclaimer - KVK 35016135
Print deze pagina
Venster sluiten