Hypotheken

 

Onlosmakelijk verbonden met het aankopen van een woning: de hypotheek. Voor veel kopers een ingewikkeld onderwerp. Geen wonder, want er zijn tientallen hypotheekverstrekkers met elk weer hun eigen hypotheken en voorwaarden. Het is voor kopers vaak ondoenlijk ze allemaal zelf te vergelijken. Toch bepaalt een hypotheek in belangrijke mate uw financiële toekomst. Dan is het prettig dat de onafhankelijke HVMS Wonen-adviseur u de weg wijst in het woud aan mogelijkheden. Samen met de diepgaande kennis van de lokale huizenmarkt leidt dat tot een helder en betrouwbaar advies.

HVMS houdt van duidelijke taal. Uw HVMS-hypotheekadviseur legt helder en rustig uit hoe uw hypotheek in elkaar zit. Soms is alles in één gesprek al duidelijk. Maar het komt ook voor dat daar meerdere gesprekken voor nodig zijn. Geen probleem bij HVMS.

Een goede hypotheek begint bij HVMS met een goed gesprek. Samen met de adviseur bespreekt u uw toekomstplannen. Die zijn niet voor iedereen even vast omlijnd. Dan is het goed dat de HVMS-adviseur daarmee rekent houdt in zijn voorstellen. Uw HVMS Wonen-adviseur is er om u te helpen de financiële mogelijkheden aan te reiken die bij u passen. Op dit moment, maar ook over twintig tot dertig jaar.

In het hypotheekgesprek zal uw HVMS-adviseur u dan ook vragen naar uw plannen en eventueel die van uw kinderen. Het doel daarvan is een toekomstbestendig plan te maken.

Nadat de hypotheek is afgesloten of is overgesloten, zal uw HVMS-adviseur enkele afspraken met uw maken over het periodieke ‘onderhoud’ van uw hypotheek.

 

Hypotheek-APK

Op het moment dat u uw hypotheek afsluit via HVMS, zijn alle ins en outs van deze leenvorm u helder uitgelegd. U weet immers waar u staat, bij HVMS. Toch kan het zijn dat alle parate kennis die u heeft over uw hypotheek met de jaren wat wegzakt. En er kunnen zaken veranderen die uw hypotheek beïnvloeden. Denk aan renteschommelingen of nieuwe fiscale regels.

Om u ook in de toekomst up to date te houden van uw hypotheek werkt HVMS met de zogenaamde hypoheek-APK. Periodiek zal HVMS contact met u opnemen om eventuele vernieuwingen met betrekking tot uw hypotheek met u door te nemen. U hoeft zich daar dan dus zelf geen zorgen meer over te maken. U kunt zelf kiezen of u per e-mail of per telefoon op de hoogte wilt worden gehouden van uw hypotheek-APK.